Οργάνωση Βαλίτσας βήμα βήμα - Suitcase Organization step by step - Pack with me - DecoVibes

 Οργάνωση Βαλίτσας - Suitcase Organization 

Pack with me 

Ήρθε λοιπόν επιτέλους η εποχή της βαλίτσας!! Η εποχή των διακοπών και της βαλίτσας για να το πούμε καλύτερα. Διάβασε μέχρι το τέλος για να δεις βήμα βήμα πώς θα φτιάξεις τη βαλίτσα σου εύκολα και γρήγορα χωρίς άγχος. Το πάν είναι η σωστή οργάνωση!!

Travel suitcase
Βαλίτσα ταξιδιού

Όλοι έχουμε βρεθεί μπροστά σε μια άδεια βαλίτσα που πρέπει να χωρέσουμε μέσα ένα βουνό από πράγματα. Τραγικό θα έλεγα, αλλά η σωστή ερώτηση είναι "πραγματικά χρειάζομαι όλα αυτά τα πράγματα?" και η απάντηση είναι κάπου στη μέση. Δηλαδή και ναι και όχι.

Organize your suitcase
Οργάνωσε τη βαλίτσα σου

Όλα εξαρτώνται από κάποια βασικά πράγματα που πρέπει να λάβουμε υπόψιν πριν αρχίσουμε να φτιάχνουμε βαλίτσα. 

1. Προορισμός! 

Το πού θα πας παίζει βασικό ρόλο. Δηλαδή θα πας σε ξενοδοχείο που στα παρέχει όλα? θα πας κάπου φιλοξενούμενος? θα πας για camping? θα πας σε νησί? θα πας σε βουνό? θα πας εξωτερικό? Όλα αυτά παίζουν σημαντικό ρόλο ως το προς τι ρούχα θα πάρεις μαζί. Αν πας για camping πχ δε χρειάζεσαι πολλά ρούχα αλλά χρειάζεσαι πολύ εξοπλισμό. Αν πας σε νησί θα υπολογίσεις και τη ψύχρα που έχει τις νύχτες οπότε θα πάρεις και κάτι παραπάνω. Το ίδιο ισχύει και για το βουνό. Αν πας σε ένα ξενοδοχείο να λιώσεις εκεί από το πρωί μέχρι το βράδυ πάλι δε θες πολλά ρούχα. Αν πας όμως με σκοπό να βγαίνεις συνέχεια βόλτες τότε θα χρειαστείς περισσότερες αλλαξιές. Αν σε φιλοξενήσουν κάπου θα πρέπει ίσως να πάρεις μαζί τις πετσέτες σου για το μπάνιο σου και το πρόσωπό σου. 

Airplane travel
Ταξίδι με αεροπλάνο - aegean

2. Μεταφορικό μέσο!

Με τι μέσο θα ταξιδέψεις? Αυτό νομίζω παίζει καθοριστικό ρόλο στο πόσα πράγματα πρέπει να πάρεις μαζί σου. Διότι αν ταξιδεύεις με αεροπλάνο είναι περιορισμένα τα κιλά της βαλίτσας που μπορείς να πάρεις οπότε αναγκαστικά πρέπει να κάνεις οικονομία χώρου στη βαλίτσα. Αν όμως ταξιδεύεις με αυτοκίνητο δικό σου τότε μπορείς να πάρεις όσα πράγματα θέλεις μαζί σου. Βασικά όσα χωράει το αμάξι σου. Αν ταξιδεύεις με πλοίο χωρίς αυτοκίνητο πάλι πρέπει να κάνεις οικονομία χώρου στη βαλίτσα γιατί σκέψου ότι θα τη κουβαλάς αυτή τη βαλίτσα και μπορεί να τη κουβαλάς και ντάλα καταμεσήμερο. Αν ταξιδεύεις με μηχανή επίσης πρέπει να κάνεις οικονομία χώρου γιατί θα πρέπει να χωρέσεις όλα σου τα υπάρχοντα σε ένα μεγάλο σακίδιο πλάτης. 

Backpack
Σακίδιο πλάτης

3. Άτομα!

Πόσα άτομα ταξιδεύουν μαζί σου? Και αυτό παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Γιατί άλλο να ταξιδεύεις μόνη σου ωραία και μοιραία παρέα με τις φίλες σου όπου εκεί θα συνεννοηθείτε ποια θα πάρει πιστολάκι (αν και μεταξύ μας άχρηστο είναι στις διακοπές, όλο με wet look βγαίνουμε), ποια θα πάρει αφρόλουτρο κλπ. , άλλο να ταξιδεύεις με τη σχέση σου και άλλο να ταξιδεύεις με τον άντρα σου και τα παιδιά σου. Στην τελευταία περίπτωση καταλαβαίνουμε ότι πιο εύκολα κερδίζεις το τζόκερ παρά κάνεις οικονομία χώρου στη βαλίτσα, αλλά με λίγη καλή θέληση όλα γίνονται.

Wheeled backpack
Σακίδιο πλάτης τροχήλατο

Αφού σκέφτηκες σε ποια κατηγορία ανήκεις και έλαβες υπόψη σου όλες τις παραμέτρους πάμε τώρα να σου δείξω πως θα οργανώσεις τη βαλίτσα σου.

Travel Suitcases Set
Βαλίτσες ταξιδιού Σετ

👉 Κάνε μία λίστα αναλυτική με όλα τα πράγματα που θα χρειαστείς μαζί σου. 
Δες στο παρακάτω link την αναλυτική λίστα για τις διακοπές και κατέβασε το δωρεάν pdf αρχείο για να το εκτυπώσεις. 👇
Λίστα Διακοπών - Οργάνωση - Vacation list - Travel Packing checklist - DecoVibes

👉 Διάλεξε και πάρε μαζί σου τα ρούχα που πραγματικά θα φορέσεις. Σημείωσε σε ένα χαρτί τις μέρες που θα πας διακοπές και υπολόγισε μια αλλαξιά για κάθε μέρα. Αν θες να το περιορίσεις λίγο ακόμα πάρε κάνα δύο παντελόνες που συνδυάζονται εύκολα με πολλά χρώματα και πάρε περισσότερα μπλουζάκια για να φτιάχνεις κάθε μέρα το outfit σου αλλάζοντας μόνο το μπλουζάκι και πάρε και ένα φορεματάκι για αλλαγή. Μην μπεις στη διαδικασία να πάρω και αυτό μήπως το χρειαστώ , να πάρω και εκείνο μήπως μου λείψει. Πίστεψέ με δε θα τα βάλεις. Στις διακοπές φοράμε ότι πιο άνετο έχουμε και συνήθως τα πιο αγαπημένα και πολυφορεμένα και συνήθως είμαστε όλη μέρα με ένα μαγιό.

👉 Πάρε ένα άδειο σακβουαγιάζ ή μια σακούλα για τα άπλυτα ρούχα, πετσέτες κλπ. Αν είσαστε πολλά άτομα οικογένεια δε θα σου φτάσει μια σακουλίτσα για τα άπλυτα. Θα χρειαστείς το σακβουαγιάζ. Αν είσαι μόνη σου είναι οκ.

Travel sack
Σακ βουαγιάζ

👉 Τοποθέτησε τα ρούχα όρθια σαν φακέλους όσα μπορούν να σταθούν με αυτό τον τρόπο ή τύλιξέ τα ρολάκια. Πιάνουν λιγότερο χώρο στη βαλίτσα και θα εκπλαγείς όταν δεις πόσο ακόμα χώρο έχεις.

👉 Μην πάρεις μαζί σου ρούχα που τσαλακώνουν. Δε πιστεύω να θέλεις να σιδερώνεις στις διακοπές σου, ούτε να κουβαλάς σίδερο μαζί.

👉 Πάρε ένα ξεχωριστό βαλιτσάκι για αφρόλουτρο, σαμπουάν, είδη περιποίησης και καλλυντικά. Μην τα βάλεις στη βαλίτσα με τα ρούχα για να αποφύγεις τον κίνδυνο να ανοίξει κάτι και να σου λερώσει τα ρούχα. Προτίμησε όσο πιο μικρές συσκευασίες προϊόντων για εξοικονόμηση χώρου. Θα μπορούσε να σε βολέψει και ένα σακίδιο πλάτης.

Toiletry bag
Βαλιτσάκι νεσεσέρ

👉  Στη τσάντα θαλάσσης θα βάλεις όλα τα πράγματα που αφορούν τη θάλασσα. 

Beach bag
Τσάντα θαλάσσης

👉 Αν έχεις σκοπό να πάρεις αθλητικά παπούτσια φόρα τα τη μέρα του ταξιδιού. Είναι τα παπούτσια που πιάνουν το μεγαλύτερο χώρο. Σαγιονάρες, σανδάλια ή πλατφόρμες θα τα τοποθετήσεις μέσα σε σακούλες ή ειδικές υφασμάτινες θήκες για παπούτσια και θα μπουν στο δυχτάκι της βαλίτσας.

Large trolley suitcase with light
Βαλίτσα μεγάλη τρόλεϊ με δυχτάκι

👉 Προτίμησε βαλίτσα τρόλεϊ υφασμάτινη (είναι πιο ελαφριά) όπου μπορείς να τοποθετήσεις τα ρούχα και τα παπούτσια πιο άνετα χωρίς να στραπατσαριστούν. Επιπλέον έχεις την ευκολία να τη σέρνεις με τα ροδάκια όπου είναι εφικτό για να μην την κουβαλάς στον ώμο όπως θα έκανες με το σακβουαγιάζ.

Όλα τα παραπάνω μπορείς να τα εφαρμόσεις για ένα νορμάλ ταξίδι που θα κάνεις με αυτοκίνητο. Αν είστε περισσότερα άτομα μπορεί να χρειαστούν και δύο και τρείς βαλίτσες. Εναλλακτικά μια πολύ μεγάλη που θα χωράει τα ρούχα όλης της οικογένειας. Σκέψου τι σε βολεύει ανάλογα τις ανάγκες σου και ακολούθησε τα βήματα ώστε να μην πελαγώσεις.


Εξτρα tip : ίσως σου χρειαστεί μια ζυγαριά βαλίτσας αν ταξιδεύεις με αεροπλάνο

Digital luggage scale
Ψηφιακή ζυγαριά αποσκευών

και φυσικά απαραίτητο είναι και ένα λουκέτο βαλίτσας

Luggage lock
Λουκέτα αποσκευών

Καλές διακοπές ότι και αν κάνεις όπου και αν πας και φρόντισε να γεμίσεις μπαταρίες και πολλές αναμνήσεις ζωής που θα μείνουν για πάντα.


                                                                            👇

The biggest hotel deals
Οι μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων

Στον ιστότοπο υπάρχουν εξωτερικοί σύνδεσμοι συνεργατών. Αυτό σημαίνει ότι ενδέχεται να λάβω μια μικρή προμήθεια, χωρίς επιπλέον κόστος για σένα, αν αγοράσεις κάτι μέσω αυτών των συνδέσμων. Όλα τα προϊόντα επιλέχθηκαν και προτείνονται βασισμένα στο προσωπικό μου γούστο.



Ελπίζω να σου άρεσε η σημερινή μου οργάνωση. Ευχαριστώ που διάβασες το άρθρο μου. Περιμένω τα σχόλιά σου ή γιατί όχι και τις δικές σου προτάσεις. Γράψε μου τι σου άρεσε και τι όχι. Γράψε μου τι  θα ήθελες να σου οργανώσω ή τι χώρο θα ήθελες να σου διακοσμήσω. Αν θέλεις μπορείς να μου στείλεις και μια φωτογραφία του χώρου σου με τις διαστάσεις και θα σου προτείνω τι μπορείς να κάνεις φτιάχνοντάς σου ένα σχέδιο. Ακολούθησε με στα social media για να βλέπεις τη δουλειά μου και από εκεί και κάνε εγγραφή στο newsletter που θα βρεις πάνω πάνω στη σελίδα για να λαμβάνεις ειδοποιήσεις όποτε ανεβαίνει μια νέα ανάρτηση.

Και μην ξεχνάς να ονειρεύεσαι, να χαμογελάς και να ζεις όπως σου αρέσει!!

                                                 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Είσοδος Σπιτιού - Ιδέες Διακόσμησης - Προτάσεις Αγορών - DecoVibes

Μοντέρνο σαλόνι κουζίνα πρόταση διακόσμησης για μικρούς χώρους και σπίτια

Μοντέρνα διακόσμηση υπνοδωματίου κρεβατοκάμαρας με ιδιαίτερο στυλ