Μοντέρνο σαλόνι κουζίνα πρόταση διακόσμησης για μικρούς χώρους και σπίτια

Στη σημερινή ανάρτηση θα δούμε μια πρόταση διακόσμησης για μικρό μοντέρνο διαμέρισμα, που μπορείς να κάνεις στο σαλόνι σου και τη κουζίνα σου. Αφορά μικρά σπίτια με μικρούς χώρους.

Πολλές φορές βλέπουμε σε περιοδικά προτάσεις διακόσμησης για τεράστια σαλόνια και κουζίνες που στη πραγματικότητα δεν μπορούμε να προσαρμόσουμε στο δικό μας σπίτι. Κακά τα ψέματα, οι περισσότεροι ζούμε σε διαμερίσματα και δεν έχουμε τη δυνατότητα να απλωθούμε τόσο πολύ στη διακόσμηση.

Παρακάτω θα δούμε πως μπορούμε να διακοσμήσουμε ένα σαλόνι και μια κουζίνα σε έναν πραγματικά μικρό χώρο και πώς μπορούμε να το αναδείξουμε με γούστο.

Διακόσμηση σαλόνι και κουζίνα - Κάτοψη
Κάτοψη διαμερίσματος σαλόνι και κουζίνα

Όπως βλέπεις έχουμε μια σαλονοκουζίνα ενιαία. Αριστερά συναντάμε τη κουζίνα και δεξιά το σαλόνι. Στη μέση υπάρχει ένας πάγκος βοηθητικός, ο οποίος νοητά χωρίζει τους δύο χώρους. Βάζοντας δύο σκαμπό χρησιμοποιούμε τον πάγκο και ως τραπέζι. Θα μπορούσαμε βέβαια να βάλουμε αντί για πάγκο ένα τραπέζι με 4 καρέκλες ώστε να μπορεί να εξυπηρετηθεί μια οικογένεια. Ανάλογα με τις ανάγκες του καθενός το προσαρμόζουμε.
Μοντέρνο σαλόνι διαμερίσματος
Μικρό σαλόνι για διαμέρισμα

Στο σαλόνι έχουμε επιλέξει καναπέ χρώματος γκρι με ένα μπράτσο, ριχτάρι ίδιου χρώματος, πολλά μαξιλάρια σε διάφορες διαστάσεις και έχουμε παίξει στις αποχρώσεις του μαύρου, άσπρου, γκρι, άλλα μονόχρωμα, άλλα δίχρωμα και κάποια με σχέδιο. Αγκαλιάζουν όμορφα τον καναπέ και δίνουν μια ζεστή και χουχουλιάρικη ατμόσφαιρα.

Ποικιλία σε μαξιλάρια και ριχτάρια μπορείς να τσεκάρεις παρακάτω:

Στον τοίχο έχουμε επιλέξει ένα μικρό αυτοκόλλητο με μήνυμα (υπάρχουν πολλά στην αγορά, ο καθένας μπορεί να επιλέξει ότι τον εκφράζει) και ακριβώς από πάνω υπάρχει ένα ξύλινο ανοιχτόχρωμο ράφι τριών θέσεων για κάποια βιβλία, κορνίζες ή άλλα διακοσμητικά αντικείμενα.


Κρεμαστό ράφι με χωρίσματα θα βρεις πατώντας στο σύνδεσμο που ακολουθεί:
ράφι 3 θέσεων με χωρίσματα
κρεμαστό ράφι 3 θέσεων

Ακριβώς δίπλα από τον καναπέ έχουμε τοποθετήσει ένα τραπεζάκι καφέ σκούρο ξύλινο, όπου μπορούμε να τοποθετήσουμε κάποια περιοδικά, φωτογραφίες ή ένα πορτατίφ ή ακόμα και κεράκια ή κάποιο βάζο με λουλούδια. Ότι αρέσει στον καθένα. Το θέμα είναι να κάνουμε το χώρο μας λειτουργικό και να μας εκφράζει. 

Μπροστά από το τραπεζάκι έχουμε ένα καλάθι μπεζ στο οποίο μπορούμε να βάλουμε κάποια διακοσμητικά μαξιλάρια ή μια διακοσμητική κουβέρτα που μπορεί να μας φανεί πολύ χρήσιμη να υπάρχει δίπλα μας κάποια βράδια που βλέποντας μια ταινία μπορεί να κρυώσουμε ή να νυστάξουμε και να μην έχουμε τη διάθεση να τρέχουμε στο δωμάτιο να πάρουμε μια κουβέρτα.

Ένα τέτοιο καλάθι μπορείς να βρεις εδώ:
Storage basket
Καλάθι αποθήκευσης με λαβές

Μπροστά από τον καναπέ στη μέση του σαλονιού έχουμε ένα παραλληλόγραμμο τραπέζι με μαρμάρινη γκρι επιφάνεια και μεταλλικά μαύρα στηρίγματα. 

Αν θέλεις και εσύ ένα τέτοιο τραπεζάκι τσέκαρε τον παρακάτω σύνδεσμο που σου προτείνω:
Μπορείς να το διακοσμήσεις με πολλούς τρόπους. Θα δούμε τέτοιες προτάσεις σε επόμενα άρθρα που θα ακολουθήσουν. Εδώ έχουμε επιλέξει μια λιτή διακόσμηση με κεραμικό διακοσμητικό βαζάκι, ένα περιοδικό και τον καφέ μας. Το κεντρικό τραπεζάκι δε πρέπει να είναι πολύ φορτωμένο για να μπορεί να εξυπηρετεί τις καθημερινές μας ανάγκες.

Μαύρο βάζο διακοσμητικό για το τραπέζι του σαλονιού μπορείς να ρίξεις μια ματιά εδώ: 
Black vase
Μαύρο Βάζο

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να τονίσω ότι το πλαϊνό τραπεζάκι δεν χρειάζεται απαραίτητα να έχει το ίδιο χρώμα με το ράφι ή με το κεντρικό τραπέζι. Δείχνει πιο ενδιαφέρουσα η εικόνα και λιγότερο μονότονη. Αρκεί οι χρωματισμοί να ταιριάζουν και να μη μας χτυπάνε άσχημα στο μάτι.

Οικονομικές κορνίζες για να βάλεις τις αγαπημένες σου φωτογραφίες θα βρεις παρακάτω:
👉 https://mikk.ro/Dh2H

Διακόσμηση σαλονιού
Μοντέρνα διακόσμηση σαλονιού σε διαμέρισμα

Από μία άλλη οπτική γωνία βλέπουμε στην απέναντι πλευρά του σαλονιού ότι υπάρχει ένα ξύλινο σκούρο καφέ χαμηλό έπιπλο τηλεόρασης που ταιριάζει με το πλαϊνό τραπεζάκι του καναπέ και πάνω έχουμε φυσικά τοποθετήσει τη τηλεόραση, 2 περιοδικά, 2 κεράκια ρεσώ σε γυάλινα βαζάκια το ένα μικρότερο από το άλλο και μία κορνίζα.

Αν ψάχνεις και εσύ έπιπλο για την τηλεόραση σου σου προτείνω να δεις το παρακάτω:
έπιπλο σαλονιού τηλεόρασης
έπιπλο τηλεόρασης

Μπορείς να τσεκάρεις το σύνδεσμο που ακολουθεί για να βρεις κεριά που θα διακοσμήσουν και θα αρωματίσουν το χώρο σου :

Δίπλα από το έπιπλο υπάρχει ένα μεταλλικό μαύρο καλαθάκι για περιοδικά. Έχουμε επιλέξει κουρτίνες διπλές χρώματος λευκό ημιδιάφανο για τη κεντρική και γκρι για τις πλαϊνές. Θα χρειαστείς διπλό σιδηρόδρομο αν έχεις ταβάνι με γυψοσανίδα ή κουρτινόξυλα ξύλινα ή μεταλλικά (προτιμώ τα μεταλλικά) 2 θέσεων. Και τέλος έχουμε τοποθετήσει ένα χαλί με γεωμετρικά σχέδια στους χρωματισμούς των μαξιλαριών που μας καλύπτει όλο το πάτωμα μέχρι εκεί που αρχίζει η κουζίνα μας.


Μοντέρνα κουζίνα λευκή με πάγκο και γκρι γρανίτη
Διαμέρισμα μοντέρνα κουζίνα λευκή

Στην παραπάνω εικόνα έχουμε την κουζίνα μας η οποία είναι λευκή με γκρι γρανίτη. Ένα σημαντικό tip για σένα που φτιάχνεις τώρα την κουζίνα σου και δεν τη βρήκες έτοιμη είναι να ζητήσεις να σου βάλουν γρανίτη που δεν καίγεται αν ακουμπήσεις πάνω μια κατσαρόλα καυτή. Πίστεψέ με θα σωθείς από φθορές που σίγουρα θα προκληθούν κάποια στιγμή.

Στη συγκεκριμένη κουζίνα έχουμε συνδυασμό ντουλαπιών και ραφιών, κάτι που κάνει τη κουζίνα πιο παιχνιδιάρικη και λιγότερο βαρετή. Έχουμε κολλήσει στο τοίχο πάλι ένα αυτοκόλλητο με μήνυμα όπως και στο σαλόνι, κάτι που να μας εκφράζει και να μας φτιάχνει τη διάθεση. Δε χρειάζεται να υπερφορτώνεις τους πάγκους σου με πολλά αντικείμενα. Πέρα από τις ηλεκτρικές σου συσκευές που χρησιμοποιείς σε καθημερινή βάση όπως η καφετιέρα, βάλε μια πιατοθήκη για να στεγνώνεις τα πιάτα σου έχεις δεν έχεις πλυντήριο πιάτων. Σίγουρα θα σου χρειαστεί. 

Πιατοθήκη 2 ορόφων  θα βρεις εδώ:
Double-decker plate holder with detachable inox shelf
Πιατοθήκη διώροφη με αποσπώμενη θέση inox

Επίσης πολύ κομψό δείχνει μια μεταλλική inox κρεμάστρα - βάση για το ρολό κουζίνας και κάποιες κουτάλες. 

Επιτοίχια βάση χαρτιού θα βρεις παρακάτω :
Τοποθέτησε ένα ξύλο κοπής της αρεσκείας σου και μια πιατέλα για τα φρούτα σου και όλα είναι έτοιμα. 

Αν θέλεις μία ωραία φρουτιέρα για την κουζίνα δες τον παρακάτω σύνδεσμο :
Μη βάλεις περιττά αντικείμενα πάνω στους πάγκους που θα πιάνουν χώρο και θα σε δυσκολεύουν σε καθημερινή βάση και επιπλέον θα κάνουν το χώρο σου να δείχνει βρώμικος και κουραστικός.

SOS - SOS : Αν θέλεις να λαμβάνεις ειδοποιήσεις για τα νέα βίντεο που ανεβαίνουν κάνε   ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι και ➦ κλίκ  στο καμπανάκι 🔔.


Στον ιστότοπο υπάρχουν εξωτερικοί σύνδεσμοι συνεργατών. Αυτό σημαίνει ότι ενδέχεται να λάβω μια μικρή προμήθεια, χωρίς επιπλέον κόστος για σένα, αν αγοράσεις κάτι μέσω αυτών των συνδέσμων. Όλα τα προϊόντα επιλέχθηκαν και προτείνονται βασισμένα στη διακόσμηση που σου δείχνω.

Ελπίζω να σου άρεσε η σημερινή μου διακόσμηση. Ευχαριστώ που διάβασες το άρθρο μου. Περιμένω τα σχόλιά σου ή γιατί όχι και τις δικές σου προτάσεις. Γράψε μου τι σου άρεσε και τι όχι. Γράψε μου τι χώρο θα ήθελες να σου διακοσμήσω. Αν θέλεις μπορείς να μου στείλεις και μια φωτογραφία του χώρου σου με τις διαστάσεις και θα σου προτείνω τι μπορείς να κάνεις φτιάχνοντάς σου ένα σχέδιο. Ακολούθησε με στα social media για να βλέπεις τη δουλειά μου και από εκεί και κάνε εγγραφή στο newsletter που θα βρεις πάνω πάνω στη σελίδα για να λαμβάνεις ειδοποιήσεις όποτε ανεβαίνει μια νέα ανάρτηση.

Και μην ξεχνάς να ονειρεύεσαι, να χαμογελάς και να ζεις όπως σου αρέσει!!



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Είσοδος Σπιτιού - Ιδέες Διακόσμησης - Προτάσεις Αγορών - DecoVibes

Μοντέρνα διακόσμηση υπνοδωματίου κρεβατοκάμαρας με ιδιαίτερο στυλ