Tips για ξεστόλισμα μετά τα Χριστούγεννα εύκολα και γρήγορα - decovibes

 Ξεστόλισμα μετά τα Χριστούγεννα 

Και να που οι μέρες πέρασαν και ούτε που το καταλάβαμε.. Πότε στολίζαμε και πότε ήρθε η ώρα να ξεστολίσουμε. Για να μην σε πιάσει πονοκέφαλος θα σου πω όλα τα tips που έχω εγώ κάθε χρόνο για να κάνω το ξεστόλισμα εύκολα και γρήγορα. Μου παίρνει 1 ώρα για να μαζέψω και 1 ώρα για να καθαρίσω. Και πάντα ξεστολίζω μετά του Αη Γιαννιού.

Decluttering after Christmas
Ξεστόλισμα μετά τα Χριστούγεννα

Tip no1 :
➔ Αν δεν έχεις ήδη τα μέσα αποθήκευσης προμηθεύσου κούτες μεγάλες, τις οποίες μπορείς να ζητήσεις από ένα σούπερ μάρκετ να σου δώσουν εντελώς δωρεάν. Το πόσες κούτες θα χρειαστείς εξαρτάται από το πόσα στολίδια και χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά έχεις. Αυτή η λύση είναι ανέξοδη και την ακολουθεί πολύς κόσμος. 
Storage boxes
Κούτες αποθήκευσης

Tip no2 :
➔ Πάρε ένα χοντρό μαρκαδόρο και γράψε αναλυτικά τι περιέχει η κάθε κούτα ώστε του χρόνου που θα ξαναστολίσεις να μην ψάχνεις σε όλες τις κούτες για να δείς που είναι το κάθε τι. Αν θέλεις να το κάνεις πιο νοικοκυρεμένα μπορείς να κολλήσεις πάνω σε κάθε κούτα αυτοκόλλητες ετικέτες και να γράψεις πάνω τι περιέχει. Επίσης μην ξεχάσεις ότι θα χρειαστείς κολλητική ταινία συσκευασίας για να κλείσεις τις κούτες σου. Αν δεν έχεις αυτοκόλλητες ετικέτες μπορείς να πάρεις μια λευκή σελίδα Α4 και να κόψεις μικρά χαρτάκια και αφού γράψεις πάνω ότι θέλεις να τα κολλήσεις με τη κολλητική ταινία καλά πάνω στην κούτα. 
Marker or Label
Μαρκαδόρος ή Ετικέτα

Tip no3 : 
➔ Αν δε σου αρέσει η ιδέα της κούτας και θέλεις να οργανώσεις πιο όμορφα τα στολίδια σου τότε μπορείς να πάρεις διάφανα πλαστικά κουτιά αποθήκευσης. Διάλεξε όμως να είναι καλής ποιότητας για να μην σου σπάσουν ή σου ραγίσουν εύκολα. Με αυτό τον τρόπο θα βλέπεις άνετα τι περιέχει το κάθε κουτί. Μπορείς και σε αυτή τη περίπτωση να βάλεις βέβαια αυτοκόλλητες ετικέτες.
Διάφανο κουτί 54lt 👉 https://mikk.ro/Dxqj
Tip no4 :
➔ Το πάν είναι να ξέρεις τι θα μπει σε κάθε κουτί. Αν έχεις αυτή την οργάνωση ήδη από άλλες χρονιές θα σου είναι πολύ εύκολο να ακολουθήσεις τον ίδιο μπούσουλα. Αν ξεκινάς τώρα την οργάνωση θα σου πάρει λίγο παραπάνω χρόνο αλλά του χρόνου θα είναι πιο εύκολο αφού θα τα έχεις όλα έτοιμα. Ας πάμε στη διαδικασία τώρα.. Θα πρέπει να ξεστολίσεις και να βάλεις όλα τα στολίδια σε κατηγορίες. 

1. Ένα κουτί για τις μπάλες. Αν έχεις πολλές ίσως χρειαστείς και δεύτερο. Επίσης παίζει ρόλο τι μπάλες έχεις. Υπάρχουν οι πλαστικές ή αυτές που είναι από φελιζόλ, οι οποίες δε παθαίνουν τίποτα οπότε μπορείς να τις βάλεις χύμα. Υπάρχουν όμως και οι γυάλινες που θέλουν προσοχή στη συσκευασία. Προσωπικά αυτές τις εύθραυστες μπάλες τις τυλίγω με 2 φύλλα χαρτί κουζίνας και τις τοποθετώ ανάμεσα σε άλλες μπάλες από φελιζόλ, οπότε είναι προστατευμένες. Στην ίδια κούτα θα βάλω όλα τα κρεμαστά στολίδια που μπαίνουν στο δέντρο. Θέλω να τα έχω όλα μαζεμένα τα του δέντρου. Είναι πιο βολικό.
Επιπλέον μέσα σε αυτή τη κούτα μπορείς να βάλεις και ένα σακουλάκι με τα γαντζάκια που κρεμάμε τις μπάλες ώστε να μην ψάχνεις την επόμενη χρονιά σε ποια κούτα τα έβαλες. Θα τα έχεις μαζεμένα.  

2. Ένα κουτί για τις γιρλάντες. Αν δεν έχεις πολλές μέσα σε αυτό το κουτί μπορείς να βάλεις και άλλα διακοσμητικά, αλλά μην ξεχάσεις στην ετικέτα να γράψεις αναλυτικά τι έβαλες. Εγώ συνήθως σε αυτό το κουτί βάζω και τις κορδέλες του δέντρου, χώνω ανάμεσα μερικά διακοσμητικά εύθραυστα όπως ξύλινα και γυάλινα, το στεφάνι της εξώπορτας, τη φάτνη, τις χριστουγεννιάτικες διακοσμητικές κάλτσες, την ποδιά του δέντρου και έναν σάκο του Αγ. Βασίλη.

3. Ένα κουτί για τα λαμπάκια. Εδώ θα πρέπει να κάνεις λίγο δουλίτσα για να τα βρείς εύκολα του χρόνου και να μην ψάχνεσαι ποια λαμπάκια είναι για το δέντρο, ποια για το μπαλκόνι κλπ.
Καταρχάς τα μαζεύεις με τον εξής εύκολο τρόπο. Αρχίζεις και τα τυλίγεις στη παλάμη του χεριού σου και στο τέλος τα δένεις ελαφρά με το καλώδιό τους. Εγώ τους βάζω και ένα λαστιχάκι και πάνω στο μετασχηματιστή που συνήθως έχει ένα ταμπελάκι γράφω με ένα μαρκαδόρο που πάνε αυτά τα λαμπάκια πχ. δέντρο. Την ίδια διαδικασία ακολουθώ με όλα τα λαμπάκια.

4. Ένα κουτί για τα διακοσμητικά. Εδώ θα μπούνε διακοσμητικά λουλούδια που βάζουμε σε βάζα, χριστουγεννιάτικα κεριά και βάσεις κεριών, φιγούρες χριστουγεννιάτικες, επιγραφές τοίχου, κουκουνάρια και ότι άλλο διαθέτεις από χριστουγεννιάτικα. Αν έχεις πολλά εννοείται ότι θα συνεχίσεις και σε επόμενη κούτα. Πρόσεχε όμως να μην βάζεις δίπλα δίπλα τα πολύ εύθραστα. Προτίμησε να βάζεις ένα εύθραυστο, δίπλα του κάτι πιο ανθεκτικό και πάει λέγοντας. 

5. Μία κούτα για το δέντρο. Σε αυτή τη περίπτωση θα πρέπει να έχεις κρατήσει την αρχική κούτα που έρχεται μαζί με το δέντρο. Αν όμως σου έχει σκιστεί ή την πέταξες μπορείς να ζητήσεις από μεγάλα καταστήματα που πουλάνε ψυγεία αν τους έχει περισσέψει κάποια κούτα. Αν έχεις μικρό δέντρο ίσως μπορείς να το βολέψεις και σε μικρότερη κούτα. Διαφορετικά μπορείς να προμηθευτείς τις ειδικές τσάντες που είναι για δέντρα. Αν το δέντρο σου όμως είναι μεγάλο και βαρύ δεν το συνιστώ γιατί θα σου σκιστεί πολύ εύκολα. Προσωπικά προτιμώ την κούτα. Και μαζί με το δέντρο βάζω και τη βάση του.
Tips to decorate easily and quickly
Tips για να ξεστολίσεις εύκολα και γρήγορα
Tip no5 : 
➔ Αν έχεις διακοσμητικά που δουλεύουν με μπαταρίες μην αμελήσεις να τις αφαιρέσεις γιατί μπορεί να βγάλουν υγρό και να σου χαλάσουν το διακοσμητικό.

Tip no6 :
➔ Τις μεγάλες φιγούρες που ίσως να έχεις που είναι πάνω από 60-70εκ. μπορείς να τις τυλίξεις με κάποιο νάιλον ή τις μεγάλες σακούλες σκουπιδιών για να τις προστατέψεις από τη σκόνη.

Tip no7 :
➔ Μην ξεχάσεις να κάνεις έναν τελευταίο έλεγχο όταν τελειώσεις και πριν κλείσεις τις κούτες μην τυχόν έχεις ξεχάσει κάτι. Κάνε μια βόλτα σε όλα τα δωμάτια και ρίξε μια προσεκτική ματιά. Μου έχει τύχει πολλές φορές να βρίσκω κάτι ενώ έχω πάει ήδη τις κούτες στην αποθήκη και να τα χώνω σε ντουλάπια του σαλονιού για να τα κρύψω.

Tip no8 : 
➔ Δώσε σε όλους ένα ρόλο. Αν βοηθήσει όλη η οικογένεια θα τελειώσετε μια ώρα γρηγορότερα. Τα παιδιά θα μπορούσαν να ξεστολίσουν το δέντρο από τη μέση και κάτω και εσύ να βγάλεις τα πιο ψηλά στολίδια. Ο μπαμπάς μπορεί να ξεστολίσει το μπαλκόνι, να μαζέψει όλα τα φωτάκια και να αποθηκεύσει το δέντρο. Τα διακοσμητικά καλύτερα να τα μαζέψεις εσύ ώστε να μην έχεις καμία ζημιά. Πάντως όπως στολίζουμε ομαδικά πρέπει και να ξεστολίζουμε ομαδικά. Αυτό πρέπει να γίνει έθιμο.

Αυτά ήταν τα βασικά tip που είχα να σου πω. Αυτά ακολουθώ και εγώ και μέχρι στιγμής δουλεύουν μια χαρά. Οργανώσου λοιπόν και ξεκίνα το ξεστόλισμα. Καλή Χρονιά!!

SOS - SOS : Αν θέλεις να λαμβάνεις ειδοποιήσεις για τα νέα βίντεο που ανεβαίνουν κάνε  ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι και ➦ κλικ  στο καμπανάκι 🔔.


Στον ιστότοπο υπάρχουν εξωτερικοί σύνδεσμοι συνεργατών. Αυτό σημαίνει ότι ενδέχεται να λάβω μια μικρή προμήθεια, χωρίς επιπλέον κόστος για σένα, αν αγοράσεις κάτι μέσω αυτών των συνδέσμων. Όλα τα προϊόντα επιλέχθηκαν και προτείνονται βασισμένα στη διακόσμηση που σου δείχνω.

Ευχαριστώ που διάβασες το άρθρο μου. Περιμένω τα σχόλιά σου ή γιατί όχι και τις δικές σου προτάσεις. Γράψε μου τι σου άρεσε και τι όχι. Ακολούθησε με στα social media για να ενημερώνεσαι και από εκεί και κάνε εγγραφή στο newsletter που θα βρεις πάνω πάνω στη σελίδα για να λαμβάνεις ειδοποιήσεις όποτε ανεβαίνει μια νέα ανάρτηση.

Και μην ξεχνάς να ονειρεύεσαι, να χαμογελάς και να ζεις όπως σου αρέσει!!







Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Είσοδος Σπιτιού - Ιδέες Διακόσμησης - Προτάσεις Αγορών - DecoVibes

Μοντέρνο σαλόνι κουζίνα πρόταση διακόσμησης για μικρούς χώρους και σπίτια

Μοντέρνα διακόσμηση υπνοδωματίου κρεβατοκάμαρας με ιδιαίτερο στυλ